Ιταλικά

Δεδούση - Ξένες Γλώσσες - Ιταλικά - Λαμία

 Γιατί να μάθω ιταλικά;

Τα ιταλικά είναι μια γλώσσα ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες και όχι τυχαία. Παρακάτω αναφέρω 5 λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος να μάθει Ιταλικά, να σπουδάσει και να εργαστεί στην Ιταλία.

-Γιατί μας ενδιαφέρουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία: Η Ιταλία αποτελούσε πάντοτε σημαντικό προορισμό σπουδών για τους Έλληνες σπουδαστές.

– Στοιχεία των τελευταίων 3 ετών κατατάσσουν την Ιταλία ως 10η εξαγωγική χώρα παγκοσμίως.

Ορισμένοι μαθητές επιδίδονται στην εκμάθηση της ιταλικής γιατί έχουν στόχο να γίνουν σχεδιαστές αυτοκινήτων σε μια χώρα που διαθέτει σημαντική αυτοκινητοβιομηχανία ενώ άλλοι γιατί επιθυμούν να σπουδάσουν υψηλή ραπτική και μόδα.

-Άλλοι πάλι γιατί επιθυμούν να διαβάσουν ιταλική λογοτεχνία ή γιατί αγαπούν την ιταλική μουσική, το σινεμά, το θέατρο, την όπερα και θέλουν ακούγοντας και διαβάζοντας να κατανοούν οι ίδιοι άμεσα στίχους και διαλόγους.

– Επίσης κάποιοι προετοιμάστηκαν γλωσσικά και πέτυχαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική ή έγιναν δεκτοί στα πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Ιταλίας.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας τομέας από αυτόν τον πολυεπίπεδο πολιτισμό και τη σύγχρονη ιταλική κουλτούρα που να μη σας ενδιαφέρει; Υπάρχει λόγος, αλήθεια, να μην μάθετε ιταλικά;